Izbori

Na izborima malo i kandidata i glasača

Ovog vikenda, tačnije u nedelju, održani su izbori za članove saveta šest mesnih zajednica na teritoriji naše opštine.

Za razliku od Donje Peščanice, u ostalim izbornim jedinicama ponovila se ista situacija kao i prilikom letošnjih izbora. Nezainteresovanost građanja za učešće u radu i vođenju zajednice i sada, kao i tada, pokazala je mala izlaznost na izbore.

Prema dostavljenim podacima jedino je velika izlaznost bila u mesnoj zajednici Donja Peščanica gde je od 77 upisanih birača svoje pravo da glasa iskoristilo njih 61. U ostalim mesnim zajednicama procenti izlaznosti su daleko ispod 30%, pa je tako u Jasenju od 108 punoletnih meštana glasalo njih 24, u Gornjem Suhotnu od 234 glasača njih 56, a u Loćiki od 228 svega 46. Od 620 glasača u Glogovici glasalo je 119, a na Aleksinačkom Rudniku od 1032 upisana glasača njih 287 je učestvovalo u biranju svojih predstavnika.

Prvobitno su bili raspisani izbori u osam mesnih zajednica, ali imajući u vidu da se za savet mesne zajednice Vakup i Stanci prijavilo manje kandidata od broja članova koji bi trebalo da budu izabrani, komisija je obustavila postupak izbora u ovim mesnim zajednicama.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − seven =