Izbori

На изборима мало и кандидата и гласача

Овог викенда, тачније у недељу, одржани су избори за чланове савета шест месних заједница на територији наше општине.

За разлику од Доње Пешчанице, у осталим изборним јединицама поновила се иста ситуација као и приликом летошњих избора. Незаинтересованост грађања за учешће у раду и вођењу заједнице и сада, као и тада, показала је мала излазност на изборе.

Према достављеним подацима једино је велика излазност била у месној заједници Доња Пешчаница где је од 77 уписаних бирача своје право да гласа искористило њих 61. У осталим месним заједницама проценти излазности су далеко испод 30%, па је тако у Јасењу од 108 пунолетних мештана гласало њих 24, у Горњем Сухотну од 234 гласача њих 56, а у Лоћики од 228 свега 46. Од 620 гласача у Глоговици гласало је 119, а на Алексиначком Руднику од 1032 уписана гласача њих 287 је учествовало у бирању својих представника.

Првобитно су били расписани избори у осам месних заједница, али имајући у виду да се за савет месне заједнице Вакуп и Станци пријавило мање кандидата од броја чланова који би требало да буду изабрани, комисија је обуставила поступак избора у овим месним заједницама.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 8 =