На дечијем фестивалу уместо Панчеваца долазе Нишлије

Организациони одбор Позоришног фестивала за децу, који се у Алексинцу одржава од 20. до 26. маја, на данашњој седници је донео одлуку о измени овогодишњег репертора. Уместо представе Културног центра Панчево „Ја сам Акико”, наши најмлађи суграђани 25. маја моћи ће да погледају бајку „Снежна краљица” у извођењу Позоришта лутака Ниш.  

Детаљ из представе “Снежна краљица” Позоришта лутака Ниш (извор фотографије: Позориште лутака Ниш).

Представа траје 55 минута и у њој учествује осам глумаца, а сценограф и редитељ представе је чувени драмски радник Зоран Лозанчић, који је у међувремену преминуо. Комад „Снежна краљица” је рађен по мотивима истоимене бајке чувеног Ханса Кристијана Андерсена.

До замене представа је дошло након пристиглог обавештења из Панчева да они нису у могућности, због одласла на дуже боловање једне од глумица, да наступе на фестивалу у Алексинцу.

За сада остатак најављеног репертоара је актуелан и на алексиначкој сцени наступиће представе „Пепељуга” Регионалног позоришта Нови Пазар, „Храбра кројачица” Крушевачког позоришта, „Могућност забављања код птица” Битеф театра, „Ружно паче” Народног позоришта Пирот и „Бамби” Малог позоришта „Душко Радовић” из Београда.

У част награђених, последње вечери, ансамбл организатора фестивала Градског позоришта „Театар 91” које ради под окриљем Центра за културу и уметност Алексинац одиграће представу „Семафорко”.

Овог маја биће одржан седми Фестивал позоришта за децу  у Алексинцу, а важно је за најмлађе љубитеље позоришта и њихове родитеље да Организациони одбор није мењао цене улазница и оне ће за поединачну преставу бити свега 100, а цео пакет за седам позоришних вечери 500 динара. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 2 =