На пет татамија 676 такмичара!

На Школском првенству Централне Србије у џудоу, које је јуче одржано у Хали спортова у Алексинцу, учествовало је 676 такмичара из 174 школе. Међу њима било је и 46 ђака из две средње и седам основних школа са територије алексиначке општине.

Најпре је новоосновани бенд алексиначке осмолетке „Вожд Карађорђе” извео химну „Боже правде”, а затим је учеснике шампионата, у име једног од организатора, овдашњег Савеза за школски спорт, поздравио његов председник Марко Терзић. Он је учесницима пожелео пуно медаља и изразио захвалност свима који су помогли у организацији такмичења, и то: Општини Алексинац, Спортско-рекреативном центру Алексинац (СРЦА), Спортском савезу општине, Центру за културу и уметност, медијима и Џудо клубу „Алексинац” и његовом тренеру Бојани Станковић.

Првенство је отворила Маријана Радивојевић, заменица председника Општине:

− Желим да вам поручим да се у борби водите срцем и бојама вашег клуба и нека фер-плеј влада како на терену, тако и на трибинама − казала је госпођа Радивојевић.

На пет татамија борбе су трајале пуних седам и по сати.

У свакој тежинској категорији по четири најбоље пласирана такмичара, а реч је о ђацима од петог до осмог разреда основне и првог до четвртог разреда средње школе, квалификовали су се за Школску олимпијаду, 29. маја у Новом Саду.

Са подручја алексиначке општине право учешћа на Школској олимпијади изборило је 15 ђака – 12 из Џудо клуба „Алексинац” и три из Џудо и џиу-џицу клубу „НиФ”.

Школско првенство успешно су организовали алексиначки Савез за школски спорт и Џудо савез Централне Србије, а технички реализатор такмичења био је Џудо клуб „Алексинац”.


Медаље

Такмичари Џудо клуба „Алексинац” освојили су 14 медаља, односно четири прва, два друга и осам трећих места, а њих 12 остварили су пласман на Школску олимпијаду.

Освајачи медаља:

Прва места: Лав Петровић, (-55кг) ОШ „Вожд Карађорђе”, Лазар Русимовић, (+81кг) ОШ „Љупче Николић”, Илија Трајковић, (-81кг) ТШ „Прота Стеван Димитријевић”, Лазар Стоиљковић(-90кг) ТШ „Прота Стеван Димитријевић”.

Друга места: Дуња Русимовић, (+43кг) ОШ „Љупче Николић”, Петар Стоиљковић, (-55кг) ОШ „Вожд Карађорђе”.

Трећа места: Вук Петровић, (-66кг) ОШ „Вожд Карађорђе”, Ксенија Павловић, (-52кг) ОШ „Љупче Николић” Алексинац, Вељко Манојловић ( -50кг) ОШ „Стојан Живковић-Столе” Трњане, Петра Ристић, (-57кг) ОШ „Десанка Максимовић” Катун, Марко Марковић, (-73кг) ТШ „Прота Стеван Димитријевић”, Михајло Милојковић, (-90кг), ТШ „Прота Стеван Димитијевић”, Костантин Белић, (-81кг) ТШ „Прота Стеван Димитријевић”, Дуња Драгићевић, (-31кг) ОШ „Нада Поповић” Крушевац.

Када је реч о такмичарима Џудо и џиу џицу клуба „НиФ”, они су освојили четири медаље и три пласмана на Школску олимпијаду.

Сребрно одличје освојио је Давид Милојевић, ученик ОШ „Стојан Живковић Столе” из Трњана у категорији до 73 кг, Вељко Марковић (ОШ „Вожд Карађорђе”) у конкуренцији такмичара до 55 кг освојио је бронзу, као и Данијела Јоић (Алексиначка гимназија), која се надметала у категорији до 63 и Виктор Џунић, ученик лоћичке ОШ „Аца Синадиновић”, одељења у Тешици, у конкуренцији до 31 кг.


Фотографије: Милан Влајић и Саша Гидра Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + ten =