Mladi ansambl “Teatra 91” svečano otvorio Kulturno leto

Premijerom predstave „Tajni dnevnik Adrijana Mola” Gradskog pozorišta „Teatar 91” iz Aleksinca, sinoć je svečano otvoren ovogodišnji program Kulturnog leta, koji će trajati do 28. avgusta.

Predstava je rađena po knjizi iz serijala o Adrijanu Molu koju je napisala britanska spisateljica Sju Taunzend i govori o periodu njegovog odrastanja i problemima kroz koje prolazi iz ugla petnaestogdišnjaka. Priču smeštenu u osamdesetim godinama prošlog veka reditelj Dragoslav Ranđelović odlično je poistovetio sa današnjim vremenom.

− Ovo je jedna aktuelna predstava o mladosti, o odrastanju, o komplikovanim životnim situacijama kako porodičnim tako i društvenim i širim. Adrijan Mol je bio pre desetak-dvadeset godina ono što je danas Hari Poter. To je bila najpopularnija knjiga za omladinu maltene u svetu u tom periodu. Ja sam baš izabrao ovu knjigu jer su glumci sličnih godina kao i njeni junaci, pa sa lakoćom mogu da se poistovete sa njima i to prenesu na scenu – poručio je Dragoslav Ranđelović, reditelj ove predstave.

Osmoro mladih glumaca aleksinačkog pozorišta se odlično snašlo u svojim ulogama. Stvaranje predstave trajalo je nekoliko meseci, uz privremene pauze zbog situacije sa pandemijom. Priču o Adrijanu Molu i svim problemima sa kojima se suočava, a to su ljubav, škola i porodica, na daskama koje život znače kroz svoji lik ispričao nam je Mladen Krstić.

− Svi smo mi imali takve probleme i prolazili kroz taj period, tako da ja kao neko ko sada ima 19 godina, koji sam iza toga, mogu da se nasmejem i da mi zaista bude zadovoljstvo da se bar na trenutak vratim na to. Iako je knjiga pisana kao komedija govori o važnim temama odrstanja dece i kroz ovu predstavu može se jasno videti šta se jasno krije iza svega toga što vama kao publici treba da bude interesantno – rekao je, za naš portal, mladi glumac Mladen Krstić.

Mladi i talentovani glumci na kraju premijere nagrađeni su gromoglasnim aplauzom publike.


Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

 


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 1 =