Млади ансамбл “Театра 91” свечано отворио Културно лето

Премијером представе „Тајни дневник Адријана Мола” Градског позоришта „Театар 91” из Алексинца, синоћ је свечано отворен овогодишњи програм Културног лета, који ће трајати до 28. августа.

Представа је рађена по књизи из серијала о Адријану Молу коју је написала британска списатељица Сју Таунзенд и говори о периоду његовог одрастања и проблемима кроз које пролази из угла петнаестогдишњака. Причу смештену у осамдесетим годинама прошлог века редитељ Драгослав Ранђеловић одлично је поистоветио са данашњим временом.

− Ово је једна актуелна представа о младости, о одрастању, о компликованим животним ситуацијама како породичним тако и друштвеним и ширим. Адријан Мол је био пре десетак-двадесет година оно што је данас Хари Потер. То је била најпопуларнија књига за омладину малтене у свету у том периоду. Ја сам баш изабрао ову књигу јер су глумци сличних година као и њени јунаци, па са лакоћом могу да се поистовете са њима и то пренесу на сцену – поручио је Драгослав Ранђеловић, редитељ ове представе.

Осморо младих глумаца алексиначког позоришта се одлично снашло у својим улогама. Стварање представе трајало је неколико месеци, уз привремене паузе због ситуације са пандемијом. Причу о Адријану Молу и свим проблемима са којима се суочава, а то су љубав, школа и породица, на даскама које живот значе кроз своји лик испричао нам је Младен Крстић.

− Сви смо ми имали такве проблеме и пролазили кроз тај период, тако да ја као неко ко сада има 19 година, који сам иза тога, могу да се насмејем и да ми заиста буде задовољство да се бар на тренутак вратим на то. Иако је књига писана као комедија говори о важним темама одрстања деце и кроз ову представу може се јасно видети шта се јасно крије иза свега тога што вама као публици треба да буде интересантно – рекао је, за наш портал, млади глумац Младен Крстић.

Млади и талентовани глумци на крају премијере награђени су громогласним аплаузом публике.


Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

 


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 1 =