У Алексинцу обука за инструкторе А категорије

Алексинац ће од 27. до 29. јула бити домаћин за стотинак учесника у програму обуке инструктора за А категорију. Полазници ће бити, како је речено на јучерашњој седници Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, из свих крајева југа Србије. Обука ће бити спроведена на полигону код хотела Босфорус од стране овлашћених инструктора од Агенције за безбедност саобраћаја.

Познаваоци прилика кажу да су овакве обуке неопходне за инструкторе како би се унапредиле њихове практичне вештине. Алексинац је до сада био домаћин обука које су биле организоване за возаче и власнике мотора, а први пут практична обука биће организована и за инструкторе А категорије.

Илустрација (фото: архива Алпресс)

Иван Петровић из алексиначке ауто школе „Зебраˮ истиче значај овог тродневног скупа.

‒ Што се тиче обуке за А категорију, имајући у виду број настрадалих прошле и нарочито ове године на почетку сезоне, Агенција за безбедност саобраћаја је приметила да је потребно не само побољшати обуку кандидата за све А категорије, него да се унапреди и знање инструктора и испитивача. Велика је ствар за Алексинац што ће обука инструктора из неколико округа са југа Србије бити одржана овде ‒ каже наш саговорник.

Стручњаци кажу да осим боље обуке возача мотора и њихове повећане пажње, да би се смањиле незгоде у саобраћају у којима учествују мотоциклисти неопходна је и већа опрезност осталих учесника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 11 =