IN MEMORIAM: Slavoljub Milošević Đuza

U niškom Kliničkom centru sinoć je u 67. godini preminuo Slavoljub Milošević Đuza, policijski inspektor u penziji, nekadašnji omladinski aktivista, organizator i učesnik više omladinskih radnih akcija i jedan od osnivača Opštinskog odbora Socijalističke partije u Aleksincu.

Sedamdesetih i osamdesetih godina minulog veka bio je aktivan društveno-politički radnik, pre svega u omladinskoj organizaciji aleksinačke opštine. U dva mandata, od 1978. do 1980. godine, bio je predsednik Opštinske konferencije Saveza socijalističke omladine, a krajem osamdesetih, tačnije od 1989. do 90. godine, obavljao je dužnost predsednika Opštinske organizacije Socijalističkog saveza. Godine 1990. kada je opet u Srbiju došlo višestranačje, Milošević je bio među osnivačima Socijalističke partije u našoj opštini.

Njegov iznenadni odlazak je veliki gubitak pre svega za članove njegove porodice: suprugu Marinu, sina Miloša, ćerku Ivanu sa porodicom i sestru Snežanu, ali i za veliki broj drugara i prijatelja koje je stekao tokom višedecenijskog predanog i upornog rada i aktivizma.

Slavoljub Milošević Đuza biće sahranjen sutra u 13 sati na groblju u Prćilovici.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

five × 2 =