IN MEMORIAM: Славољуб Милошевић Ђуза

У нишком Клиничком центру синоћ је у 67. години преминуо Славољуб Милошевић Ђуза, полицијски инспектор у пензији, некадашњи омладински активиста, организатор и учесник више омладинских радних акција и један од оснивача Општинског одбора Социјалистичке партије у Алексинцу.

Седамдесетих и осамдесетих година минулог века био је активан друштвено-политички радник, пре свега у омладинској организацији алексиначке општине. У два мандата, од 1978. до 1980. године, био је председник Општинске конференције Савеза социјалистичке омладине, а крајем осамдесетих, тачније од 1989. до 90. године, обављао је дужност председника Општинске организације Социјалистичког савеза. Године 1990. када је опет у Србију дошло вишестраначје, Милошевић је био међу оснивачима Социјалистичке партије у нашој општини.

Његов изненадни одлазак је велики губитак пре свега за чланове његове породице: супругу Марину, сина Милоша, ћерку Ивану са породицом и сестру Снежану, али и за велики број другара и пријатеља које је стекао током вишедеценијског преданог и упорног рада и активизма.

Славољуб Милошевић Ђуза биће сахрањен сутра у 13 сати на гробљу у Прћиловици.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =