Хор „Шуматовац” донео лепе утиске из Крагујевца

На позив Крагујевачког певачког друштва, Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” недавно је боравио у Крагујевцу, где су ова два хора одржала заједнички концерт у Народном музеју. Хорови су се представили различитим, али подједнако атрактивним репертоаром, и сјајним извођењем, што је награђено овацијама публике, која је испунила галеријску салу Народног музеја „Шумадија”.

Хор „Шуматовац” је у Крагујевцу извео неколико ренесансних, духовних и народних композиција, а било је и домаћег и страног попа.

− Публика је посебно реаговала на Свилен конац, у аранжману Жиже Милосављевића, док је громогласним аплаузом наградила извођење композиције „Људи није фер”, у аранжману диригента Димитрија Голубовића. У питању је позната рок композиција групе „Смак”, која је иначе понос Крагујевца. Након одличног концерта, наставили смо дружење у просторијама Студентског културног центра, уз сјајну атмосферу и договоре о будућој сарадњи – рекла је за наш портал Слађана Марковић, чланица ове најстарије певачке дружине у Алексинцу.

Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” овог петка, 23. децембра, организује свој традиционални новогодишњи концерт. Ове године на сцени ће им се придружити неколико певачких дружина, а опширније о овом догађају у наредним данима.

Извор фотографија: АМХ “Шуматовац” Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 3 =