Gulaš „nadvladao” pasulj

Porta Crkve Svete Marije Magdalene u Radevcu, osim vernika, u subotu 28. avgusta kada je i seoska slava Velika Gospojina, okupila je i poštovaoce spremanja tradicionalne hrane koji su se nadmetali u kuvanju pasulja i gulaša.

Po odluci žirija, koji je predvodio ugostitelj Radoslav Petković iz Gredetina, najbolji pasulj skuvali su Andrija Stevanović i Đorđe Stojanović, članovi ekipe „Braća” iz Radevca. I drugo mesto pripalo je domaćoj ekipi u sastavu Zorica Miletić i Jelena Todorović koje su bile deo ekipe TiM, dok su treći bili „Obradović i sin” iz Trnjana, pa su se na pobedničkom podijumu pojavili Stefan i Zoran Obradović.

U pripremi gulaša najviše simpatija žirija pobrala je ekipa „Kapetan i tim” iz Krušja, a pobednički pehar i diplomu preuzeli su Goran i Andrija Jevremović.Drugo mesto pripalo je gostima iz Velikog Šiljegovca, članovima družine „Agro Ribarska reka”, Zvonku Miliću i Jovanu Petroviću. Ekipa „Burence” iz Radevca u sastavu Pavle Ilić i Veljko Nikolić je bila treća.

Takmičenje u kuvanju pasulja se u ovom aleksinačkom selu sa prekidima organizuje treći put, dok je nadmetanje u spremanju gulaša ove godine održano prvi put.

Mesna zajednica Radevca je organizator Manifestacije „Pasuljijada”, a pokrovitelj je Opština Aleksinac. Ljudi iz Organizacionog odbora u izjavama za medije su izrazili nadu da će se ova manifestacija ubuduće redovno održavati i da će biti masovnija i u promenjenom terminu.

Na ovom takmičenju je učestvovalo 11 ekipa i, nažalost, većina njihovih članova se opredelila da kuva gulaš umesto pasulja, nekada najpopularnijeg jela u seoskim porodicama.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − 4 =