Носталгија затворила Културно лето

Након богатог и разноврсног програма током јула и августа месеца који је био уприличен за све генерације, а који се састојао од представа, кабареа, промоција књига до народних песама и игара, минулог викенда завршен је овогодишњи програм „Културног лета”.

На платоу испред Библиотеке завесу на Културно лето спустио је поетско-музички кабаре „Чезнем да вам кажем” у коме је првак драме Београдског драмског позоришта, Милорад Мики Дамјановић, провео публику кроз успоемене на детињство, Југославију, студентске дане, почетак каријере, али и савремено доба у коме живимо. Свака од целина, употпуњена је поезијом, која је на неки начин обележила периоде о којима је глумац говорио.

− Ово је била предпремијера овог програма и овај програм ће бити другачији у сваком граду, то сам сигуран, и у односу на амбијент где се буде изводило и у односу на људе. Ми имамо огроман репертоар, ми смо вечерас изабрали да то траје сат времена и да то буду неке оштепознате и песме које певамо и поезија коју говоримо. Ово је како осетиш публику. Ја желим да буде тако, ја желим да публика чак и учествује. Ја сам вечерас био дирнут када сам чуо неке госпође из првог реда које заједно саном певају од Вардара па до Триглава и Прву љубав и Кад ја пођох на бембашу − рекао је Дамјановић након представе.

Програм овог кабареа, поред његове централне приче, пратио је глас Наташе Радовановић, као једне од најзапаженијих дива Опере Народног позоришта у Београду, која је певала у пратњи пијанисте Павла Јоксимовића.

Овогодишњи програм манифестације „Културно лето” организовало је Градско позориште „Театар 91” у сарадњи са ГКУД „Алексинац”, а под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three − two =