Гулаш „надвладао” пасуљ

Порта Цркве Свете Марије Магдалене у Радевцу, осим верника, у суботу 28. августа када је и сеоска слава Велика Госпојина, окупила је и поштоваоце спремања традиционалне хране који су се надметали у кувању пасуља и гулаша.

По одлуци жирија, који је предводио угоститељ Радослав Петковић из Гредетина, најбољи пасуљ скували су Андрија Стевановић и Ђорђе Стојановић, чланови екипе „Браћа” из Радевца. И друго место припало је домаћој екипи у саставу Зорица Милетић и Јелена Тодоровић које су биле део екипе ТиМ, док су трећи били „Обрадовић и син” из Трњана, па су се на победничком подијуму појавили Стефан и Зоран Обрадовић.

У припреми гулаша највише симпатија жирија побрала је екипа „Капетан и тим” из Крушја, а победнички пехар и диплому преузели су Горан и Андрија Јевремовић.Друго место припало је гостима из Великог Шиљеговца, члановима дружине „Агро Рибарска река”, Звонку Милићу и Јовану Петровићу. Екипа „Буренце” из Радевца у саставу Павле Илић и Вељко Николић је била трећа.

Такмичење у кувању пасуља се у овом алексиначком селу са прекидима организује трећи пут, док је надметање у спремању гулаша ове године одржано први пут.

Месна заједница Радевца је организатор Манифестације „Пасуљијада”, а покровитељ је Општина Алексинац. Људи из Организационог одбора у изјавама за медије су изразили наду да ће се ова манифестација убудуће редовно одржавати и да ће бити масовнија и у промењеном термину.

На овом такмичењу је учествовало 11 екипа и, нажалост, већина њихових чланова се определила да кува гулаш уместо пасуља, некада најпопуларнијег јела у сеоским породицама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =