Док распуст траје уређује се школско двориште

Након продуженог зимског распуста, житковачки основци ће у свом школском дворишту затећи неке новине, а како руководство школе „Вук Караџић” најављује, то је само почетак реализције зацртаног плана. Иако време није баш ишло наруку грађевинским радовима, до сада је урађена аутоматизација капије у школском двориштву, а стара и дотрајала ограда комплетно је замењена новом и модерном. Директор школе Милан Динић каже да је наредни корак уређење прилаза школској згради.

‒ Жардињере, које су старе пар десетина година, биће уклоњене и поставићемо две модерне клупе које смо добили из донације, као и нове модерне бетонске жардињере ‒ поручује директор основне школе Милан Динић.

На последњој седници Савета за безбедност саобраћаја општине Алексинац прихваћен је захтев, ове основне школе, да се изгради заштитна ограда и пешачка стаза са бочне стране школе, односно у улици Стојана Јанићијевића, од раскрснице са улицом Ратка Јовића до улаза у школско двориште.

‒ Поред тога, пошто имамо у плану да у потпуности ограничимо излазак ученицима изван школског дворишта, почели смо да уређујемо само школско двориште. За почетак поставили смо 10 клупица, поставићемо још 10 у будућем периоду и све са циљем да ученици за време великог одмора имају адекватне и врло лепе услове за провођење времена у школском дворишту. Оно што још предстоји да се уради јесте адаптација чесме за пијаћу воду, уређење травнатих површина у самом дворишту као и обнављање фасаде ‒ додаје директор Динић.

Основна школа „Вук Караџићˮ планира да у наредне две године реализује пројекат енергетске ефикасности, који подразумева замену читаве мреже олука, комплетну адаптацију крова, као и уградњу изолације од стаклене вуне на свим објектима матичне школе. Вредност ових радова процењена је на 17 милиона динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 18 =