Ђаци прваци нови чланови библиотеке

Библиотека „Вук Караџић” Алексинац је у оквиру својих редовних активности почела са реализацијом акције „Ђак првак члан библиотеке”, којом су обухваћени сви ученици првих разреда са територије града. Прваци имају прилику да се упознају са библиотеком, радом библиотеке, фондом књига и дечијим одељењем. Свим ђацима првацима омогућен је бесплатан упис и коришћење фонда.

− Ову акцију смо покренули 27. септембра и настављамо ове недеље, тако да се прикључујемо и манифестацији „Дечија недеља”. Прошле недеље смо имали прилику да се дружимо са ученицима првог разреда Основне школе „Љупче Николић”, а ове недеље нам долазе деца из Основне школе „Вожд Карађорђе” – рекла је за наш портал Александра Милошевић, руководилац завичајног одељења библиотеке „Вук Караџић”.

„Причу о великој кући за књиге” испричао је уредник програма библиотеке Синиша Голубовић и на шаљив и занимљив начин малишанима презентовао какве све књиге постоје. Са дечијим одељењем прваке су упознале директор библиотеке Данијела Рајковић и библиотекари Бранислава Бошковић и Јасмина Стојановић.

Извор фотографије: Библиотека “Вук Караџић”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =