Зоне школа и паркирање главне теме Савета

Пред члановима Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац на данашњем заседању нашла су се два захтева Основне школе “Вук Караџић” из Житковца. У првом захтеву се тражи допуна зоне школе у Житковцу дигиталним сензорима за мерење брзине, јер како стоји у захтеву, лежећи полицајци испред школе су са благим нагибом и возила прелазе преко њих са великом брзином без заустављања.

Како је зона школе у Житковцу међу првима уређена, тада у пројекту нису били предвиђене мерачи брзине, али Савет је одлучио да се допуни зона школе. Међутим, како су овогодишња средства већ утрошена, допуна ове зоне биће спроведена идуће године. Када је реч о другом захтеву ове образовне установе, за уређењем зоне школе у Лужану, Савет је закључио да је пројекат већ у изради, а како има више пројеката, на некој од наредних седница биће одлучено које ће зоне школа бити рађене наредне године.

У наставку заседања разматран је захтев Биотехнолошке школе “Шуматовац” за проналажење решња као транспортовати сејалицу већих габарита коју је школа добила по програму реформе средњег стручног образовања до школског хангара. Савет је школу упутио на Закон којим је дефинисан превоз таквих ствари, стим да они дозволу треба да траже од управљача регионалних путева, а за превоз су их упутили на алексиначко Предузеће за путеве.

Ни данашњи дневни ред није протекао без захтева у вези са паркирањем. Два захтева су пристигла од Ватрогасно спасилачког одељења у Алексинцу у којима се траже два паркинг места за службена возила, а три за запослене. По првом захтеву већ постоји решење у коме стоји да службена возила не плаћају паркинг, док по друхом захтеву Савет није надлежан.

На крају седнице чланови су обавештени да ће подела дечјих ауто-седишта, које Савет обезбеђује, бити уприличена у понедељак од 11 сати. Овом приликом биће уручена 50 седишта, јер због епидемијске ситуације од децембра прошле године није била организована подела.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − three =