Vatrogasci

Дезинфекција јавних површина у граду и на селима

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац је посебно поклонио пажњу дезинфекцији, како јавних површина у граду и приградских насеља, тако и у селима. Дезинфиковано је 90 стамбених површина, улаза и степеништа у Алексинцу, Житковцу, Тешици и на Алексиначком Руднику. Обављена је дезинфекција јавних објеката и површина како у Алексинцу, тако и у сеоским насељима на подручју општине.

Према извештају Штаба о свом раду у протеклих двадесетак дана, ЈКП „Комуналне услуге” сваког дана врше дезинфекцију јавних површина у ширем центру Алексинца и у центру Житковца, док се на други дан дезинфикују периферни делови града и јавне површине на Алексиначком Руднику, као и површине испред домова културе, трговинских објеката и задружних домова у сеоским срединама.

Дезинфикују се дворишта Опште болнице и геронтолошког центра. Све ове активности се обављају уз помоћ механизације комуналног предузећа, атомизера, као и већег број леђних прскалица и атомизера. Велики допринос у овим активностима дају и чланови Добровољног ватрогасног друштва „Алексинац” о чему смо већ писали: Ватрогасци, добровољци: Дезинфикују зграде и јавне установе 

Да се дезинфекција ради у складу са саопштењем Штаба, наш колега се могао уверити јуче када је забележио рад екипа, које су искористиле забрану кретања за становништво и са дезинфекцијом почели у раним поподневним сатима.

Vatrogasci

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 8 =