Aleksinac

У алексиначким трговинама: Ограничено максимално радно време

Из Штаба за ванредне ситуације у општини Алексинац подсећају трговце да, у складу са одлукама Владе Републике Србије од 21. марта, своје радно време треба да прилагоде новонасталој ситуацију изазваној корона вирусом. Рад малопродајних објеката треба организовати тако да за време ванредног стања трговине са потрошачима могу радити од понедељка до петка у времену од 7 до 15 часова, а суботом за грађане старије од 65 година од 4 до 7 сати, а за остале од 8 до 12 сати. Недеља је нерадан дан.

Трговац, односно трговине, могу, у складу са својим могућностима и интересима да одреде радно време, али оно мора да буде у оквиру препорука и одлука Владе Србије. Значи, не после 15 сати ни пре 7 радним даном, односно суботом не после 12 сати. У недељу све радње морају да буду затворене.

Такође, у малопродајним објектима може бити један потрошач на десет квадратних метара уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача, у складу са Обавештењем објављеним на интернет презентацији Владе Р. Србије 21. марта 2020. године: https://www.srbija.gov.rs/vest/453303/vlada-poostrila-mere-u-borbi-protiv-koronavirusa.php

Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

У допису општинског Штаба за ванредне ситуације послато нашем медију стоји да је „све наведене препоруке потребно спровести одмах”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − one =