Vatrogasci

Vatrogasci, dobrovoljci: Dezinfikuju zgrade i javne ustanove

Od početka borbe protiv širenja korona virusa u našoj sredini kada je u pitanju dezinfekcija ulaza u stambenim zgradama i objektima javnih institucija značajnu ulogu ima Dobrovoljno vatrogasno društvo „Aleksinac”. Dvadesetak najaktivnijih članova društva sa za te svrhe propisanom opremom i po rasporedu dobijenom od Štaba za vanredne situacije u opštini Aleksinac obilazi u Aleksincu i Žitkovcu te objekte i vrši njihovu dezinfekciju.

Vatrogasci ‒ Angažovani smo ispred kriznog štaba na prskanju stambenih zgrada, ulaza, stepeništa, gelendera i institucija, od gerontološkog centra, opštine, supa, suda, površine dečijih igrališta. U zavisnosti koje instrukcije dobijemo od kriznog štaba – kaže Saša Mladenović, komandir Društva.

Mladenović objašnjava da se sve radi na nivou dobrovoljstva i nema nikakve nadoknade, i da su u smeni od tri do pet operativaca. Juče su radili tehničku školu celokupnu, ceo sud, sup i Karitas crkvu. Danas po rasporedu imaju dom zdravlja, ambulantu u Žitkovcu, školu „Smeh i suza”, socijalno.

Vatrogasci

‒ Apsolutno su ljudi dali sve od sebe samo da zaštitimo zdravlje svojih sugrađana i svojih najmilijih. Daju maksimum kada su na terenu i to moram da naglasim kao komandir koji vodi operativnu jedinicu na čelu sa predsednikom Brankom Popovićem ‒ kaže Mladenović uz molbu sugrađanima da slušaju struku i ostanu kod svojih kuća, a za ostalo su tu da dezinfikuju, ako treba nešto i da donesu. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − four =