Дели се помоћ за најугроженије

Као програм помоћи најугроженијим породицама у виду породичних пакета, Влада Србије је на иницијативу Црвног крста Србије, а посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедила финансијска средства за набавку артикала хране и хигијене.

Што се тиче Црвеног крста Алексинац, они су крајем прошле године добили хуманитарну помоћ за 1000 породица, одмах започели даљу дистрибуцију и до данашњег дана преко 500 породица је добило директну помоћ од стране Црвеног крста.

− Прошле недеље смо вршили дистрибуцију у подстандардним ромским насељима Васа Николић и у Прћиловици у улици Солунској, придржавајући се критеријума за доделу пакета, то су пре свега угрожене породице из удаљених сеоскиих средина, самохрана старачка домаћинства, породице на граници остваривања права из социјалне заштите, породице без сталних прихода, значи корисници социјалне новчане помоћи, породице са више деце, породице које имају инвалидно лице и угрожене породице самохраних родитеља − појаснио је Милан Терзић, секретар овдашњег Црвеног крста.

Како кажу у овој хуманитарној организацији, и у наредним данима Црвени крст Алексинац интензивно ће наставити са поделом пакета и надају се да ускоро заврше дистрибуцију.

фото: Црвени крст Алексинац

Један коментар

  1. Deli se pomoć samo Romima i pred izbore i sad oni su večito ugroženi a moja majka ima penziju 16 000din radila 30 god pošteno ona nije ugrožena ? Bando

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =