Полицији познат разбијач излога и у току је прекршајни поступак

Разбијање неколико излога током викенда у центру Алексинца изазвало је пажњу јавности, али било је и повод за разне гласине, па чак и „стрепње” да је, наводно, угрожена безбедност појединих особа. Желећи да дођемо и до верзије званичних органа наша редакција се јуче обратила тужилаштву и полицији.

У телефонском разговору са представницима Основног јавног тужилаштва у Алексинцу речено нам је да знају за тај случај, али пошто се ради о прекршају упутили су нас на полицију. Из Полицијске управе у Нишу добили смо информације да је починилац откривен и да се по налогу тужилаштва против њега води прекршајни поступак.

Нажалост, према незваничним подацима, али поузданим, највероватније се ради о истој особи која је само дан касније начинила у Нишу дело које је окарактерисано као кривично. То је опет изазвало произвољне оцене ко је и када затајио.

Пошто немамо податке да ли је против ове особе раније било подношења пријава и за која дела, тешко је донети вредносни суд, да ли је било неких и нечијих пропуста. Очигледно је да се у данашње време грађани тешко одлучују да укажу на одређене догађаје и особе  којима је понекад потребна помоћ, па чак и санкције. Зашто је то тако, да ли смо постали себични или не верујемо у институције да ће решити конкретан  проблем и да нас заштите од непријатности, питање је не само за локалну, већ и ширу заједницу.

Наравно и медији имају ту своју улогу, да инсистирају да органи и институције правовремено и што опширније, не угрожавајући истрагу, дају обавештење о оваквим немилим догађајима. Све у циљу грађења међусобног поверења, како би нам заједница била пријатније место за живљење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + seven =