Деда Мразу стигло више писама него што је очекивао

Ових дана успешно је завршена акција Канцеларије за младе општине Алексинац подела новогодишњих пакетића малишанима који су за Нову годину писали писмо Деда Мразу. Наиме, ова традиционална организована је уочи Нове године и названа је „Деда Мразово поштанско сандуче”. Дечаци и девојчице до седам година који су убацили писмо у сандуче постављено поред јелке у главној улици могли су да се надају поклону, а и посети Деда Мраза са својом пратњом.

Волонтери Канцеларије за младе потрудили су се да сваком детету учеснику уруче поклон на кућну адресу. Деда Мраз у пратњи вилењака је имао пуне руке посла јер је морао да уручи око 1800 пакетића. То је више него прошле године што потврђује да ова акција постаје све популарнија у нашем граду. То нам је потврдио и први човек алексиначке локалне самоуправе, која је обезбедила финансијска средства.

− Сва деца која су послала писмо Деда Мразу су од стране општине, односно Деда Мраза и његових вилењака, који су обишли сву децу, добили пригодне новогодишње пакетиће. Акција је први пут кренула прошле године и тада је било око 700 писама, а ове године је знатно већи број деце писао Деда Мразу. Испоставило се да је то једна лепа акција и да се малишани баш обрадују када им на кућну адресу дође Деда Мраз и донесе пакетић − каже Далибор Радичевић, председник општине Алексинац. 

У времену у коме живимо када су контакти смањени на минимум посета Деда Мраза и његове екипе деци изазвала је њихову бурну реакцију. Тај доживљај нам је описала и координаторка Канцеларије за младе Александра Николић.

− Деца су се одушевила јер виде Деда Мраза, обрадују му се, притрче, загрле га и добију пакетиће. Можда им раније овај догађај није био толико занимљив, сада због короне немају Деда Мраза у вртићима и школама, па их је долазак Деда Мраза кући веома обрадовао − каже наша саговорница. 

Имајући у виду све изнето у прилог успешно организованој подели новогодишњих пакетића малишанима очекивано је да се Деда Мраз и у овој години нада пошти од најмлађих Алексинчана. Према најавама, организатор акције спреман је да обезбеди и већи буџет за Деда Мраза и његову екипу.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − eleven =