Помоћ за општинске лигаше

Сви спортски колективи, па самим тим и фудбалски клубови који се такмиче у Општинској лиги, имали су у 2021. години још један повећи и непланирани трошак, лиценцираног редара на званичним утакмицама. Тако су, поред чланарине, трошкова одласка на утакмице, надокнада судијама и делегатима, набавке спортске опреме, одржавања игралишта, свлачионица и службених просторија, итд. клубови добили још један намет на ионако скроман буџет.

Шта је Фудбалски савез општине Алексинац учинио да се овај проблем ублажи, бар код општинских лигаша који због ранга у коме такмиче добијају и најмање пара из општинског буџета?

Милан Јовановић, председник ФСО

− Клубовима је прошле године наметнут непланирани трошак у виду ангажовања професионалног обезбеђења на утакмицама, што их је коштало од 2.500 до 3.000 динара по мечу − каже за наш портал Милан Јовановић, председник Фудбалског савеза општине Алексинац. – Да би колико-толико ублажили тај додатни намет донели смо одлуку да се као Савез одрекнемо котизације за такмичење у 2021. години и да свим клубовима Општинске лиге поклонимо по две фудбалске лопте. У жељи да решимо овај проблем, разговарали смо са председником Општине Далибором Радичевићем и другим представницима локалне самоуправе и наишли смо на разумевање, па је дошло до повећања буџета за општинске лигаше и то у висини трошкова за обезбеђивање утакмица. Чланови мог Извршног одбора и ја овом приликом захваљујемо на разумевању председнику Општине, господину Радичевићу, и начелници Одељења за општу управу друштвене делатности Ташани Јевтић − истиче Јовановић.

Иначе, Фудбалски савез општине Алексинац спада у ред најмасовнијих фудбалских организација у овом делу Србије. Осим клубова са подручја алексиначке општине, чланови ФСО су и екипе са територија општина Ражањ и Сврљиг. Савез чини укупно 28 клубова (ту се рачунају и школе фудбала), као и стручно-струковне организације тренера и судија.

Овде можете погледати фотографије са уручивања лопти клубовима.


У бази 1.806 играча

Захваљујући, поред осталог, и загагању Фудбалског савеза општине Алексинац лане су се у Општинску лигу укључена још два стара-нова клуба – Ратар из Горње Пешчанице и Рудар 2016 са Алексиначког Рудника.

Иначе, у бази ФСО Алексинац лане је било 1.806 регистрованих играча (тренутно је 1.106), међу којима су 44 фудбалерке и 350 играча млађих категорија.


Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =