Duga

Čudna pojava na nebu iznad Aleksinca

Skoro da nije bilo Aleksinčana kome, nakon jučerašnje kiše, pažnju nije privuklo čudno nebo nad Aleksincem. Tako su mnogi opisivali dve paralelne duge sličnog intenziteta, koje su se pojavile nakon padavina i jarku sunčevu svetlost koja je obasjavala okolinu. I ne bi ova pojava bila toliko čudna, da se nad aleksinačkim nebom nije odigrala u večernjim satima. Posle 20 časova pojedini delovi opštine bili su obasjani kao u po bela dana.

Duga
Žitkovac oko 20 sati

Zanimljivo je i to da je u delu opštine iznad kog se pojavila duga, prema Leskoviku, zabeleženo najviše padavina. Čak 40 litara po kvadratu izmereno je u Rsovcu, dok je u drugim delovima opštine bilo višestruko puta manje padavina. U Glogovici i Vrćenovici izmereno je svega nešto više od dva i po litra po kvadratnom metru.

Osim što su uživali u nesvakidašnjem prizoru, Aleksinčani su iskoristili priliku i da trenutak zabeleže mobilnim telefonima, a mnoge fotografije su, očekivano, završile i na društvenim mrežama.

Duga

Šta je zapravo predstavljala ova prirodna igrarija, posmatrači su tumačili na različite načine, a činjenica je da su svi jednako uživali, i deca, i odrasli.

Naslovna fotografija preuzeta sa fejsbuk stranice Aleksinac večiti grad, autor: Miloš Krstić 

 

Jedan komentar

  1. Vrelo i ne pominjete kao da ne postoji u vrelu je pao grad i velika količina kiše putevi odnešeni i nikog ni je briga za vrelo.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

thirteen − 11 =