Duga

Чудна појава на небу изнад Алексинца

Скоро да није било Алексинчана коме, након јучерашње кише, пажњу није привукло чудно небо над Алексинцем. Тако су многи описивали две паралелне дуге сличног интензитета, које су се појавиле након падавина и јарку сунчеву светлост која је обасјавала околину. И не би ова појава била толико чудна, да се над алексиначким небом није одиграла у вечерњим сатима. После 20 часова поједини делови општине били су обасјани као у по бела дана.

Duga
Житковац око 20 сати

Занимљиво је и то да је у делу општине изнад ког се појавила дуга, према Лесковику, забележено највише падавина. Чак 40 литара по квадрату измерено је у Рсовцу, док је у другим деловима општине било вишеструко пута мање падавина. У Глоговици и Врћеновици измерено је свега нешто више од два и по литра по квадратном метру.

Осим што су уживали у несвакидашњем призору, Алексинчани су искористили прилику и да тренутак забележе мобилним телефонима, а многе фотографије су, очекивано, завршиле и на друштвеним мрежама.

Duga

Шта је заправо представљала ова природна играрија, посматрачи су тумачили на различите начине, а чињеница је да су сви једнако уживали, и деца, и одрасли.

Насловна фотографија преузета са фејсбук странице Алексинац вечити град, аутор: Милош Крстић 

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 5 =