Дачић у Алексинцу: Ми смо позитивна коалиција са ведрим духом

Предизборна конвенција коалиције „Ивица Дачић, Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија, Драган Марковић Палма” одржана је због лоших временских услова у сали Дома културе, иако је организатор првобитно такав скуп желео да одржи у пешачкој зони.

Председник Општинског одбора СПС у Алексинцу Чедомир Ракић долазак политички најистакнутијих људи у коалицији оценио је да је Алексинац данас, као и раније, високо позициониран на политичкој мапи Србије као упориште социјалне правде, једнакости и солидарности.

 

‒ Питају нас ових дана да ли водимо кампању? Не, ми кампању водимо свих ових година. Јер, кампања је наш свакодневни рад, непрестана борба за бољи живот наших грађана вођени јасно политичком визијом, мудром и одговорном политиком. То су дела, а не речи. Много тога је урађено протеклих година у Алексинцу у образовању, здравству, путној и комуналној инфраструктури, развоју модернизацији и ефикаснијем раду јавних предузећа и установа. Много инвестиција и пројеката је реализовано, отварана су нова радна места у реалном сектору, у привреди која пуни буџет. Али оно што је можда и најбитније, а то је да су наша врата била увек отворена свим грађанима општине Алексинац и ми смо били ту да решавамо све њихове проблеме и излазимо у сусрет свима њима ‒ казао је Ракић, лидер алексиначких социјалиста. 

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова, лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је своје обраћање започео констатацијом да је Алексинац једно од места где социјалисти имају најбољи изборни резултат у Србији. Изразивши наду ће и на овим изборима бити тако, он је говорио о страдању Алексинца у бомбардовању и о злочину за који нема опроста.

‒ Они који су бомбардовали Алексинац, који су убили недужне цивиле, војнике и полицајце, они су ратни злочинци. Кад-тад стићи ће их рука правде. Ми то не смемо да заборавимо. Можемо са њима да сарађујемо и морамо, али онај ко је пустио бомбе на Алексинац ће заувек бити наш непријатељ. Ја нисам присталица тога да окренем и други образ, ја сам присталица тога да свако треба да добије оно што заслужује. Како они према нама тако и ми према њима ‒ казао је Дачић, објаснивши присутнима да није дошао због промоције већ да их види како су, да се изгрле пошто је корона ваљда прошла. 

Он је још и додао да је на тесту био негативан, али да је иначе позитивна особа, наставивши да говори о коалицији са Јединственом Србијом.

‒ И ми смо иначе једна позитивна коалиција са ведрим духом, са уверењем да Србија треба много више да цени своје снаге, са уверењем да ћемо ми да имамо чврсте ставове у вези са најважнијим националним питањем. Уосталом, као што знате, ниједан социјалиста никада није био издајник. Није био, нити ће бити зато што је нама отаџбина на првом месту, Србија – каже лидер социјалиста и као своје велико достигнуће на месту министра истиче повлачење признање Косова од стране 18 држава.

Први човек Јединствене Србија Драган Марковић Палма је казао да имају најбољи програм када су у питању локалне самоуправе.

‒ Тај програм смо реализовали тамо где имамо велики број одборника. Надам се да ћемо и овде у Алексинцу имати прилику да реализујемо наш програм пошто смо, после не знам колико година, на једној листи Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија и биће много јака синергија. Ивица Дачић и ја 12 година сарађујемо и никада се нисмо посвађали, тако и наши одбори морају да сарађују ‒ поручио је Марковић. 

Он је још и казао да за председнике овдашњих општинских одбора СПС и Јединствене Србије ништа лоше није чуо, домаћини су и зато су он и господин Дачић синоћ дошли у Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =