Браво: Прегршт медаља и пехар из комшилука!

У Сокобањи je одржан међународни турнир у џудоу „Сокобања опен”, на коме је учествовало 228 такмичара из 27 клубова.

На овом турниру који је први пут одржан учествовали и такмичари Џудо клуба „Алексинац”. Од њих 15, једанаесторо су се окитили медаљама – освојили су пет златних и по три сребрна и бронзана одличја. Уз то, екипа старијих дечака освојила је пехар за најбољу екипу у овој конкуренцији.

Златне медаље у конкуренцији младих дечака освојили су: Лав Петровић у категорији до 42 килограма и Давид Милојевић у категорији до 66 килограма. У конкуренцији старијх дечака најсјајније одличје изборили су Вук Петровић (до 50 кг), Ђорђе Ђорђевић (до 66 кг) и Лазар Русимовић у категорији преко 73 килограма.

У конкуренцији старијих полетарки, односно старијих полетараца, сребрне медаље припале су Дуњи Ивковић (до 38 кг), Наталији Стојановић (преко 42 кг) и Вељку Манојловићу  у категорији до 42 килограма.

Бронзане медаље у конкуренцији млађих дечака изборили су Страхиња Мићић (до 38 кг) и Лазар Стаменковић (до 60 кг). У конкуренцији старијих пионирки Петра Ристић, у категорији до 57 килограма, освојила је такође бронзано одличје.

У укупном пласману Џудо клуб „Алексинац” пласирао се на четврто место са 63 бода.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 11 =