Алексинчани на фестивалу у Пироту

Први Фестивал културних центара Србије у организацији Факултета драмских уметности у Београду и пиротског Дома културе, током протеклог викенда, је у Пироту окупио представнике установа из више градова који су представили своје активности.

Фестивал културних центара Србије је замишљен као својеврсна смотра стваралаштва и требало би да допринесе бољем повезивању установа културе у Србији, кроз размену програма, заједничко финансирање програмских задатака и размену искустава.

На овој смотри су учествовале и две алексиначке установе, Центар за културу и уметност и Градско позориште „Театар 91ˮ. Центар је имао свој штанд на коме је представио своју богату издавачку активност, али и манифестације које организује и уопште своје редовне активности.

Градско позориште „Театар 91ˮ је другог дана на затварању Фестивала, у недељу, извело представу „Тетка од милион долара”, аутора Кена Лудвига. Присутна публика је била пријатно изненађена квалитетом глуме алексиначких аматера. „Театар 91ˮ је још једном доказао да поседује квалитет да наступи на било којој сцени, па и пред оваквим аудиторијумом. Тог дана, учесници су разговарали о могућностима и начину умрежавања, а одржано је и неколико радионица.

Tetka od milion dolara
“Тетка од милион долара” (фотографија из архиве)

Покровитељи Фестивала су Министарство културе и информисања и град Пирот.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =