АЛЕФ: Вечерас „Љубавне заврзламе”, сутра концерт, у суботу „Вечито у офсајду”

У оквиру Алексиначког летњег фестивала АЛЕФ вечерас је на програму представа за децу и младе „Љубавне заврзламе”. Прича је смештена у седамдесете године прошлог века, у близини Париза. Слатке љубавне муке две добре другарице и оних који прате ову заврзламу само су део представе која ће за алексиначку публику бити изведена на платоу Дома културе од 19 часова.

Сутра, петак навече, резервисан је за музичка дешавања. Од 20 часова у дворишту Завичајног музеја је концерт на коме наступају Валентина Димитријевић, флаута и Милош Арсенијевић, гитара.

Валентина је рођена 1992. године у Алексинцу и сада се педагошким радом бави у неготинској Уметничкој школи „Стеван Мокрањац”. Она је освојила и две престижне награде на такмичењима Даворин Јенко у Београду и Сусретима флаутиста у Ваљеву.

Милош Арсенијевић је млади гитариста из Неготина, рођен 1997. године и студент је  четврте године ФМУ у Београду. Освојио је бројне награде на међународним и домаћим такмичењима.

Првог дана викенда, у суботу, на истом месту у Завичајном музеју, такође од 20 часова алексиначка публика имаће прилику да погледа представу „Вечито у офсајду”. Овај позоришни комад изворног назива „Блитва и кромпир” написао је сјајни мађарски писац Егресy Золтан.

Ако бисмо овај исечак живота тројице фудбалских судија посматрали кроз призму онога што их доводи у ову причу, могли бисмо закључити да је овде реч о једној фудбалској социо-љубавној драми. Међутим, када видимо особине ових судија одлазимо у урнебесну мелодраматичну комедију карактера. Управо због ових и оваквих карактеристика овај комад је један од најгледанијих у целој источној Европи.Таква су очекивања и од овдашње публике.

Улаз за све наведене догађаје је бесплатан. Организатор АЛЕФ-а је Центар за културу и уметност под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × one =