Humanitarna izložba kućnih ljubimaca

I ove godine u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” na Aleksinačkom rudniku, a u sklopu Dečje nedelje, biće održana tradicionalna izložba kućnih ljubimaca. Sutra, u subotu 6. oktobra, na školskom igralištu biće izloženo oko 50 kućnih ljubimaca, a najlepše će glasanjem birati sami izlagači i posetioci. Ove godine prijavljeno je najviše pasa i mačaka, a biće i zlatnih ribica, ukrasnih koka, golubova i prepelica.

‒ Deca vole da se druže i pokazuju svoje ljubimce, a poseban podstrek im daje i Kinološko društvo ‘Milivoje Prendić’ koje je i ovog puta generalni sponzor – kaže Suzana Ristić, jedna od organizatorki izložbe kućnih ljubimaca.

Svi izlagači dobiće zahvalnice, a pobednicima u više kategorija slede nagrade, medalje i pehari. Za učešće ne postoji kotizacija, ali je izložba humanitarnog karaktera, pa će se prikupljati dobrovoljni prilozi. Novac će biti namenjen šesnaestogodišnjem dečaku koji je nedavno teško povređen u saobraćajnoj nesreći, a bivši je učenik ove škole, poručuju organizatori.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − 14 =