F8 JUNIORKE: Favoriti u polufinalu

Aleksinačka Sportska hala mesto je gde se ovog vikenda igra najbolja ženska juniorska košarka. Završni turnir (F8) startovao je u petak, a u svim mečevima četvrtfinala favoriti su opravdali očekivanja.

U prvom susretu, snage su odmerile košarkašice Novosadske ŽKA i ekipe Svrljiga. Novosađanke su već u prvih deset minuta pokazale izuzetnu nadmoć u odnosu na protivnika i ovaj period dobile sa 22:7. U naredna dva perioda, svrljiške košarkašice jesu odigrale nešto bolje, ali ni približno dovoljno da bi se ugrozio jak protivnik. U poslednjem periodu, tim Svrljiga postigao je samo jedan poen, naspram 28 koliko je ubacio sastav Novosadske ŽKA. Na kraju utakmice, na semaforu je stajalo konačnih 91:29 u korist Novosađanki. U timu pobednika dominirala je Perić A. sa 20 poena i 18 uhvaćenih lopti. Dvocifreni učinak imale su i Zagorac (16), Mitrović (12), Siman (11) i Vasiljević (10). Najefikasnija u ekipi Svrljiga bila je Radovanović N. sa 9 postignutih poena.

U drugom četvrtfinalnom meču, na parket su izašli timovi Radivoja Koraća i Šapca. Ekipa Koraća ubedljivo je dobila sve četiri deonice i na kraju ubedljivo slavila sa 96:49. Šabac je uspeo da parira u prvih 20 minuta, da bi se u drugom poluvremenu značajnije promenio odnos snaga na terenu.Tim iz Beograda predvodio je dvojac Boričić J. (20p, 10sk) i Nedeljkov N. (21p). Zapažen učinak imale su i Mladenov I. (13) i Vulović M. (10). U poraženom timu istakla je Jokić D. sa 19 poena.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja turnira, usledila je utakmica između Crvene zvezde i Čelareva. Ekipa Čelareva bila je ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu, da bi u nastavku crveno-bele zaigrale znatno angažovanije i u trećoj deonici, koju je Zvezda dobila 28:14,  gotovo rešile pitanje pobednika. Timu Čelareva nije pomogla ni odlična partija Teodore Popović, koja je briljirala sa 28 poena uz 6 uspešnih dodavanja i 4 skoka. Na drugoj strani terena, Zvezdu je predvodila fantastična aleksinčanka Mina Đorđević. Đorđevićeva je ostvarila učinak od 18 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Na kraju, zaslužena pobeda beogradskog tima 95:66.

Poslednji meč četvrtfinalnog dana odigran je između kragujevačkog Raničkog 2016 i Proletera 023 iz Zrenjanina. Sastav Proletera je u ranoj fazi meča došao do dvocifrenog suficita, dozvolivši svom protivniku svega 6 postignutih poena u prvoj četvrtini – 23:6. U nastavku meča nije dolazilo do promena u odnosu snaga na terenu, a trener ekipe iz Kragujevca, Nikola Despotović, ostatak meča je posmatrao sa tribina, nakon što je zaradio isključujuću tehničku grešku krajem prvog poluvremena. Nakon 40 minuta igre, ubedljiva pobeda Proletera 023 88:47. Najzaslužnija za pobedu bila je Olić S. sa 18 poena sa po 6 uhvaćenih i ukradenih lopti. U redovima Radničkog najefikasnija bila je Cvijović M. sa 17 postignutih poena, uz 5 skokova.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × two =