Vidovdan

Folklor i estradni umetnici na humanitarnom koncertu u Velikom Drenovcu

Kulturno-umetničko društvo „Vidovdan” iz Velikog Drenovca organizuje u subotu, 23. juna, humanitarni koncert pod nazivom „Humano srce”.

Prema rečima predsednice KUD „Vidovdan”, Mimice Milanović, novac od ulaznica i dobrovoljni prilog koji bude sakupljen te večeri biće uplaćeni na račun Doma za smeštaj odraslih lica u Kulini.

Vidovdan

‒ Humanitarni koncert, pored ostalog, ima i poseban zadatak da promoviše solidarnost i pokrene akciju pomoći domaćinstvima u selima od Tešice do Vukanje koja su u nedavnom, strašnom nevremenu pretrpela ogromnu materijalnu štetu, ne samo u poljoprivredi, nego i na objektima, od kojih su mnogi poplavljeni, oštećeni ili čak uništeni. I sama naselja i putni pravci, kao i nekoliko mostova, pretrpeli su veliku štetu. Zato je sada pravo vreme za ljudsku humanost i solidarnost ‒ ističe Mimica Milanović.

Kako je najavljeno, na koncertu će nastupiti popularna estradna zvezda Biljana Jevtić, inače naše gore list i uvek spremna da pomogne svom zavičaju, zatim stendap komičar Miroslav Đorđević, pobednik „Audicije” TV Pink, Saša Ilić – Rudar, čovek koji priča i peva unatraške, kao i vokalni solisti Danijel Savić i Velimir Tošić. Osim domaćina, KUD „Vidovdan”, predstaviće se i članovi kulturno-umetničkih društava „Bukovik” iz Mozgova, „Dejan Jovanović Deša” iz Tešice, „Biser” iz Draževca, „Opanak” iz Lužana, „Merak” iz Vukašinovca i „Rutevac” iz istoimenog sela, kao i članovi Plesnog kluba „Ronde” iz Aleksinca.

Vidovdan
Novoformirano Udruženje žena “Vidovdan” iz Velikog Drenovca 

Pre koncerta biće priređena izložba domaće radinosti na kojoj će se svojim radovima predstaviti članice Udruženja žena „Vidovdan” iz Velikog Drenovca, koje je nedavno formirano, a tu će biti i članice udruženja žena iz Tešice i Aleksinca.

Humanitarni koncert će se održati u Domu kulture u Velikom Drenovcu od 19 sati i 30 minuta, a cena ulaznica je simbolična – samo 100 dinara.

Pomoć

U organizaciji koncerta Kulturno-umetničkom društvu  „Vidovdan” pomogli su: Centar za kulturu i umetnost, Organizacija za turizam i sport, Biblioteka „Vuk Karadžić”, Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i donora organa „Humano srce”, Udruženja „Radinost” iz Aleksinca, Društvo vodeničara „Morava”, Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva i pesnika i književnika Nišavskog okruga.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − 1 =