pekarski dani, završnica

Slavski kolač kao umetničko delo

Sečenjem i osvećenjem slavskog kolača i uručivanjem nagrada i priznanja, 27. oktobra je završena trodnevna međunarodna manifestacija „Pekarski dani”.

pekarski dani
Takmičarska izložba za najlepši slavski kolač, kao centralni događaj manifestacije, privukla je veliki broj takmičara. Bilo ih je više od 130 iz dvadesetak gradova Srbije, a izložbeni eksponati su prava umetnička dela tako da je utisak izuzetan ‒ kaže Saša Stanojević, predsednik Organizacionog odbora „Pekarskih dana”.

pekarski dani, kolač
Nagradu za najbolji aranžman stručni žiri je dodelio Gabrijeli Radivojević iz Vučja, ispred Dragice Marković iz Svriljiga na drugom i Ane Cvetanović iz Aleksinca koja je osvojila treće mesto.
U kategoriji učenika srednjih škola najlepši slavski kolač napravio je Stefan Andrejić (Tehnološka škola, Paraćin), drugi je Mihajlo Jovanović (Hemijsko-prehrambena škola, Niš), dok se na treće mesto plasirala učenica Poljoprivredne škole „Šumatovac” Jovana Veličković koja je osvojila i nagradu publike.

pekarski dani, kolač
Među osnovcima bez premca je bila Petra Mitić (OŠ „Vuk Karadžić” Žitkovac), na drugo mesto plasirala se Jana Ristić (OŠ „Ljupče Nikolić” Aleksinac), a na treće Željana Radosavljević (OŠ „Aca Sinadinović” Loćika).
Kada je reč o kategoriji građana, prvo i treće mesto osvojile su Aleksinčanke Srbijanka Golubović i Zorica Milenković, dok je druga pozicija pripala Mirjani Garić iz Lapova.
Pod pokroviteljstvom Skupštine opštine, „Pekarske dane” 12. put zaredom organizovala je Poljoprivredna škola „Šumatovac” iz Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =