pekarski dani, završnica

Славски колач као уметничко дело

Сечењем и освећењем славског колача и уручивањем награда и признања, 27. октобра је завршена тродневна међународна манифестација „Пекарски дани”.

pekarski dani
Такмичарска изложба за најлепши славски колач, као централни догађај манифестације, привукла је велики број такмичара. Било их је више од 130 из двадесетак градова Србије, а изложбени експонати су права уметничка дела тако да је утисак изузетан ‒ каже Саша Станојевић, председник Организационог одбора „Пекарских дана”.

pekarski dani, kolač
Награду за најбољи аранжман стручни жири је доделио Габријели Радивојевић из Вучја, испред Драгице Марковић из Свриљига на другом и Ане Цветановић из Алексинца која је освојила треће место.
У категорији ученика средњих школа најлепши славски колач направио је Стефан Андрејић (Технолошка школа, Параћин), други је Михајло Јовановић (Хемијско-прехрамбена школа, Ниш), док се на треће место пласирала ученица Пољопривредне школе „Шуматовац” Јована Величковић која је освојила и награду публике.

pekarski dani, kolač
Међу основцима без премца је била Петра Митић (ОШ „Вук Караџић” Житковац), на друго место пласирала се Јана Ристић (ОШ „Љупче Николић” Алексинац), а на треће Жељана Радосављевић (ОШ „Аца Синадиновић” Лоћика).
Када је реч о категорији грађана, прво и треће место освојиле су Алексинчанке Србијанка Голубовић и Зорица Миленковић, док је друга позиција припала Мирјани Гарић из Лапова.
Под покровитељством Скупштине општине, „Пекарске дане” 12. пут заредом организовала је Пољопривредна школа „Шуматовац” из Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × four =