Predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije u poseti Aleksincu

Predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i Goran Marinković sutra će posetiti Aleksinac kako bi se na licu mesta upoznali sa radom sportskog saveza naše opštine i kroz direktni kontakt pokušali da ostvare što bolju saradnju sa lokalnim institucijama.

Kako najavljuje predsednik Sportskog saveza opštine Aleksinac Bojan Mladenović, sa gostima su planirani obilasci stadiona Fudbalskog kluba „Napredak“, kao i terena „Taš“, a nakon toga će u centru grada svoje umeće pokazati i mališani koji treniraju u Džudo klubu „Aleksinac“, Džudo i džiu-džica klubu „N&F“ i Karate klubu „Aleksinac“.

Takođe, predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije sastaće se i sa predstavnicima Opštinske organizacije za turizam i sport, kao i sa predsednikom opštine, a sve sa ciljem pronalaženja efikasnijeg načina finansiranja klubova na lokalu.

– Naš najveći problem je finansiranje sportskih klubova, tako da ćemo sa savezom i sa opštinom probati da to rešimo i da povećamo sredstva koja se iz lokalnog budžeta izdvajaju za sport. Uz više finansija klubovi bi sigurno postizali bolje rezultate, a verujemo i da bi veći broj kako mladih, tako i odraslih odlučio da se bavi sportom, takmičarski ili samo rekreativno – poručuje Mladenović.

Posete čelnih ljudi Sportskog saveza Srbije organizuju se u cilju unapređenja rada samog saveza i prevazilaženja problema sa kojima se lokalni savezi i sportske organizacije svakodnevno susreću.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 18 =