Председник и генерални секретар Спортског савеза Србије у посети Алексинцу

Председник и генерални секретар Спортског савеза Србије Давор Штефанек и Горан Маринковић сутра ће посетити Алексинац како би се на лицу места упознали са радом спортског савеза наше општине и кроз директни контакт покушали да остваре што бољу сарадњу са локалним институцијама.

Како најављује председник Спортског савеза општине Алексинац Бојан Младеновић, са гостима су планирани обиласци стадиона Фудбалског клуба „Напредак“, као и терена „Таш“, а након тога ће у центру града своје умеће показати и малишани који тренирају у Џудо клубу „Алексинац“, Џудо и џиу-џица клубу „Н&Ф“ и Карате клубу „Алексинац“.

Такође, председник и генерални секретар Спортског савеза Србије састаће се и са представницима Општинске организације за туризам и спорт, као и са председником општине, а све са циљем проналажења ефикаснијег начина финансирања клубова на локалу.

– Наш највећи проблем је финансирање спортских клубова, тако да ћемо са савезом и са општином пробати да то решимо и да повећамо средства која се из локалног буџета издвајају за спорт. Уз више финансија клубови би сигурно постизали боље резултате, а верујемо и да би већи број како младих, тако и одраслих одлучио да се бави спортом, такмичарски или само рекреативно – поручује Младеновић.

Посете челних људи Спортског савеза Србије организују се у циљу унапређења рада самог савеза и превазилажења проблема са којима се локални савези и спортске организације свакодневно сусрећу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − 1 =