Obuka žena za seoski biznis

Tokom marta u Aleksincu su održane dve trodnevne stručne obuke za nezaposlene žene. Obuke su deo projekta „Ekonomsko i socijalno osnaživanje žena u ruralnim oblastima jugoistočne Srbije”, koji realizuje Karitas Beogradske nadbiskupije u saradnji sa Karitasom Slovenije i opštinom Aleksinac, a uz podršku Vlade Slovenije.

Cilj projekta je poboljšanje uslova života žena, starosti od 18 do 60 godina, kroz započinjanje ili razvoj profitabilnih aktivnosti u svom domaćinstvu, sticanje novih znanja iz oblasti pčelarstva, proizvodnje domaćih proizvoda, seoskog turizma, sakupljanja i sušenja lekovitog bilja.

Karitas

Tema prve obuke (10-12. mart) bila je „Marketing i distribucija poljoprivrednih proizvoda za male proizvođače” na kojoj su polaznice, njih tridesetak, bile u prilici da se upoznaju sa pogodnostima novog pravilnika za podršku razvoju ruralnog turizma, onlajn i oflajn marketingom, plasmanom i kanalima distribucije domaćih proizvoda i primerima dobre prakse. Trening je vodila preduzetnica Sanja Milosavljević, vlasnica firme „Moje gnezdo”.

Karitas

Na drugoj obuci (16-18. mart) Sanja Knežević, koja se bavi digitalnim marketingom i koja vodi jedno seosko domaćinstvo, polaznicama je govorila o seoskom turizmu, potencijalima, trendovima, uređenju seoskog turističkog domaćinstva, organizaciji usluga i pratećem sadržaju u seoskom turizmu, komunikaciji sa gostima i promociji na sajmovima i manifestacijama.

Projektom je predviđeno da se i za žene koje su zainteresovane za uslugu Pomoć u kući, takođe, održi trodnevna sertifikovana obuka za negovateljice.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + fourteen =