Opšta bolnica Aleksinac

Novi termini za nepregledane pacijente

Juče je u bolnicama i zdravstvenim ustanovama širom Srbije održana treća ovogodišnja akcija besplatnih preventivnih pregleda čiji je cilj rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju. Besplatnim pregledima koji se organizuju po preporuci Ministarstva zdravlja, ovoga puta bili su obuhvaćeni ultrazvučni pregledi abdomena, mamografija, ispitivanje funkcije štitne žlezde uz hormonski status, kao i standardni internistički pregledi, odnosno merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i EKG pregledi uz tumačenje interniste.

dr Goran Vidić
Prema rečima direktora Opšte bolnice, dr Gorana Vidića, u Aleksincu, Ražnju i Sokobanji kroz 596 pregleda pregledano je ukupno 350 pacijenata. Od toga, u aleksinačkoj bolnici obavljeno je 525 pregleda kod 273 pacijenta.
Ultrazvuk abdomena obavljen je kod 114 pacijenta. Za preglede hormona štitaste žlezde javilo se 209, a za mamografiju 62 pacijentkinje – kaže dr Vidić i navodi da će svi građani koji juče nisu stigli na red moći da se pregledaju u novim terminima.

Za razliku od prethodne dve akcije, juče nije bilo pacijenata koji su zbog težine bolesti upućeni na dalje lečenje.
U Domu zdravlja u Ražnju vršeni su ultrazvučni pregledi abdomena, a u Specijalnoj bolnici u Sokobanji pored ovih, rađeni su i radiološki pregledi.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − eleven =