Opšta bolnica Aleksinac

Нови термини за непрегледане пацијенте

Јуче је у болницама и здравственим установама широм Србије одржана трећа овогодишња акција бесплатних превентивних прегледа чији је циљ рана дијагностика и промоција превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу. Бесплатним прегледима који се организују по препоруци Министарства здравља, овога пута били су обухваћени ултразвучни прегледи абдомена, мамографија, испитивање функције штитне жлезде уз хормонски статус, као и стандардни интернистички прегледи, односно мерење крвног притиска, нивоа шећера у крви и ЕКГ прегледи уз тумачење интернисте.

dr Goran Vidić
Према речима директора Опште болнице, др Горана Видића, у Алексинцу, Ражњу и Сокобањи кроз 596 прегледа прегледано је укупно 350 пацијената. Од тога, у алексиначкој болници обављено је 525 прегледа код 273 пацијента.
Ултразвук абдомена обављен је код 114 пацијента. За прегледе хормона штитасте жлезде јавило се 209, а за мамографију 62 пацијенткиње – каже др Видић и наводи да ће сви грађани који јуче нису стигли на ред моћи да се прегледају у новим терминима.

За разлику од претходне две акције, јуче није било пацијената који су због тежине болести упућени на даље лечење.
У Дому здравља у Ражњу вршени су ултразвучни прегледи абдомена, а у Специјалној болници у Сокобањи поред ових, рађени су и радиолошки прегледи.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =