galija

Neša „Galija” pred sutrašnji koncert: Aleksinac je moj kraj

Pet godina nakon koncerta na stadionu za male sportove u Aleksincu, niška „Galija” ponovo svira u našem gradu. Ovog puta, u manjem prostoru i u akustičnoj verziji, „Galijine” hitove predstaviće braća Nenad i Predrag Milosavljević i gitarista Goran Vučetić. Koncert će biti održan sutra (19. aprila) u Domu kulture, a počinje u 20 časova.

‒ Kao i svaki i ovaj koncert ima neku svoju dramaturgiju koja se, pre svega, zasniva na poznatim pesmama, poenta je samo što će biti izveden u akustičnoj verziji. S obzirom da se odigrava u zatvorenom prostoru ima neku posebnu priču i čini mi se da u ovakvim varijantama tekst neuporedivo više dolazi do izražaja. Koncert je više slušalački mada, naravno, hitovi će biti svirani tako da će publika imati prilike da peva zajedno sa nama – objašnjava frontmen grupe Nenad Neša Milosavljević.

Sa dosadašnjih koncerata u Aleksincu Nešu vezuju lepe uspomene i kaže da se, s obzirom na blizinu njegovog rodnog Niša, i ovde oseća kao kod kuće.

‒ To je moj kraj i ne mogu da napravim neku distancu kao prema nekom drugom gradu. Prosto, svirati kod kuće ima neko posebno osećanje koje se samo tu javlja. Moja sećanja vezana za Aleksinac ista su kao i kada je reč o Nišu. Iskustvo je više nego prelepo – ističe Neša.

Grupa „Galija” nedavno je novim singlovima najavila i novi album. Nažalost publika u Aleksincu neće moći da ih čuje, s obzirom da još nisu prilagođeni koncertnom izvođenju. Prema Nešinim rečima album će svetlost dana ugledati 3. maja, a premijera nas očekuje na jesen. Ovom prilikom najavio je i veliki koncert u niškoj hali Čair 28. septembra, kada će, pored promovisanja novih pesama, grupa „Galija” obeležiti i 40 godina od objave prvog albuma.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 2 =