Nedelja srpsko-grčkog prijateljstva

Narednu nedelju „Kulturnog leta“ obeležiće srpsko-grčko prijateljstvo. Zvuke i kulturu grčkog podneblja dočaraće nam kroz svoje programe gosti iz Patre i pobratimskog Lavria.

Nedelju srpsko-grčkog prijateljstva otvoriće u ponedeljak, 30. jula, u sali Doma kulture prijatelji iz Patre. Tokom dvočasovnog programa, koji počinje u 20 sati, predstaviće se KUD „Sveta Sofija“ i Filharmonijski orkestar iz Patre.

U utorak, 31. jula, u 19 sati u galerijama Centra za kulturu i umetnost biće otvorene dve izložbe majstora fotografije Hadži Miodraga Miladinovića. Jednu izložbu čini ciklus fotografija koje je Miladinović napravio prilikom posete Hilandaru i Svetoj gori, a  na drugoj, pod nazivom „Put kroz istoriju Grčke“, objektiv foto aparata će nas odvesti do Akropolja, Mikene, Zejtinlika, Meteora… Reč je o izložbama crno-belih fotografija.

– Petak i subota rezervisani su za domaće sadržaje. U petak, 3. avgusta, ćemo zajedno sa našim najmlađim sugrađanima i glumicom Jelenom Stajkovac zakoračiti u ‘Svet bajki’. Subota veče je rezervisana za celovečernji koncert orkestra GKUD ‘Aleksinac’ , modnu reviju i izložbu domaće radinosti  UG ‘Radinost’ i prikaz viteškog mačevanja Viteškog udruženja ‘Lazarevi zmajevi’ iz Kruševca – rekla nam je direktorka Gradskog pozorišta „Teatar 91“, Milena Rašić.

Muzika je otvorila, muzika će i zatvoriti nedelju srpsko-grčkog prijateljstva. U nedelju, 5. avgusta, koncert će održati „Orkestar mladih opštine Lavrio“ pod upravom Eftihisa Zarba.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + seven =