Житковац обележава Светог Архангела Гаврила

Прослава Светог Архангела Гаврила, црквене и месне славе Житковца, почеће сутра литургијом у 9 сати, а након ње у дворишту цркве програм ће извести КУД „Младост“ из Житковца. По традицији, у вечерњим сатима одржаће се концерт народних песама и игара.

– Биће то вече испуњено фолклором и изворним песмама. Наступиће чланови културно-уметничких друштава ‘Буковик’ из Мозгова, ‘Мерак’ из Вукашиновца, ‘Стојан Живковић Столе’ из Трњана и ‘Буклија’ из Трупала и неколико вокалних солиста, наздравичара, фрулаша и хармоникаша – каже члан Удружења стваралаца у култури Завичај“, Драган Ристић.

Обележавање Сабора Светог Архангела Гаврила али и јубилеја, 25 година од подизања храма у Житковцу, почело је отварањем изложбе икона, слика, дубореза и предмета примењене уметности, а пригодан програм су припремили и црквени хор и песници.

Носиоци ових програмских активности су  Црквена општина Житковац и Удружење стваралаца у култури „Завичај“, уз помоћ МЗ Житковац, библиотеке „Вук Караџић“ и Центра за културу и уметност.

Насловна фотографија: архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − fifteen =