pijaca

Minus proredio tezge

Mali broj prodavaca koji prkose hladnoći i retki kupci, to je današnja slika zelene pijace u Aleksincu, koju je skrojio višednevni debeli minus. Povrće i voće, med, orasi, lešnici, venci suve paprike i ostali sezonski proizvodi nude se na svega nekoliko tezgi.

pijaca

‒ Vidite i sami da nema ni prodavaca ni kupaca zbog ove hladnoće, ali je ponuda ipak dobra. Ja pored krompira, zelene salate, mladog i crnog luka, šargarepe, nudim i pšenično i projno brašno – kaže jedan od prodavaca koji se osmelio da iznese robu ovog jutra, Bratislav Milanović iz Aleksinca.

Inače, krompir i crni luk se prodaju za 50 dinara po kilogramu, zelena salata je 30, a spanać 80 dinara. Od južnog voća u ponudi su mandarine i limun. Cena jabuka zavisi od sorte, ali tu je i ona „caka” 3 kilograma za 100 dinara.

pijaca

Ostali prodavci nisu bili raspoloženi za priču, što je razumljivo. Smrzavaju se oni, smrzava im se i roba koja ne podnosi minuse. Jedino što smo od njih čuli, onako u prolazu, je da pažljivo prate vremensku prognozu u nestrpljivom iščekivanju „odmrzavanja”.

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + eleven =