Veće

Građani ocenjuju kvalitet komunalnih usluga

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, usvojena je Odluka kojom lokalna samouprava određuje način kontinuiranog izjašnjavanja korisnika komunalnih usluga o kvalitetu pruženih usluga. Kako je objašnjeno, to znači da će se anketiranjem, odnosno popunjavanjem upitnika, potrošači ubuduće izjašnjavati o uslugama koje pružaju tri javna komunalna preduzeća u opštini. Reč je o „Vodovodu i kanalizaciji”, „Komunalnim uslugama” i Preduzeću za puteve, a ove ankete sprovodiće njihovi zaposleni. Ovom odlukom, koja je usklađena sa Zakonom o komunalnim delatnostima, propisane su mere koje Opština kao osnivač ovih preduzeća, može preduzeti ukoliko veći broj potrošača izrazi nezadovoljstvo pružanim uslugama.

Veće U nastavku je usvojena i izmena pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i pravobranilaštvu i odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave u protekloj godini. Kako se čulo na sednici, došlo je do smanjenja broja zaposlenih u JKP „Vodovod i kanalizacija” za jednog zaposlenog i do uvećanja broja zaposlenih u Centru za kulturu i umetnost, takođe za jednog zaposlenog. Članovi veća su se potvrdno izjasnili i kada je reč o izmenama Pravilnika o unutrašnjim organizacijama i sistematizacijama radnih mesta u Predškolskoj ustanovi „Lane” i u Opštinskoj organizaciji za turizam i sport.

Veće Veće je usvojilo i Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za 2017. godinu, operativni plan za odbranu od poplava u ovoj godini kao i Odluku o opštim uslovima, izgradnje, korišćenja, održavanja i upravljanja seoskim vodovodima na teritoriji naše opštine.
U nastavku zasedanja, usvojeni su kvartalni izveštaji dva komunalna preduzeća i Preduzeća za puteve.

Danas je i zvanično potvrđeno da će ugostiteljski objekat „Letnja bašta” u gradskom parku Brđanka biti dat na korišćenje Opštinskoj organizaciji za turizam i sport bez naknade.
I ovo zasedanje nije prošlo bez davanja saglasnosti za vansudska poravnanja sa građanima koje su ujeli psi lutalice, pa će tako oštećenima iz opštinskog budžeta biti isplaćeno pola miliona dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 2 =