šahisti

Anastasija overila vizu za Litvaniju

Na Kadetskom festivalu Šahovskog saveza Srbije, koji je od 2. do 8. aprila održan u Novom Sadu, članovi Šahovskog kluba „Lav” iz Aleksinca postigli su odlične rezultate.

Aktuelna prvakinja države i centralne Srbije, Anastasija Vojinović opet je bila bez premca. U konkurenciji devojčica do 10 godina, naša mlada sugrađanka je od devet partija sedam rešila u svoju korist, a u dve je izborila remi. Tako je još jedanput overila šampionsku titulu, ali i stekla pravo da učestvuje na Evropskom prvenstvu koje će se održati u avgustu u Litvaniji.

šahisti
Aleksinački šahisti (Svetolik, Sofija i Anastasija) sa trenerom Nenadom Ranđelovićem

U grupi dečaka do osam godina takmičio se Svetolik Jozić, aktuelni prvak centralne Srbije. Od devet partija, zabeležio je šest pobeda i tri poraza i zauzeo visoko četvrto mesto.

Sofija Tasić se takmičila u grupi devojčica do 14 godina i, u konkurenciji 21 takmičarke, osvojila šesto mesto sa četiri pobede, tri remija i dva poraza.

‒ Vrlo sam zadovoljan rezultatima naših takmičara na Kadetskom festivalu. A kada je reč o Evropskom prvenstvu u Litvaniji, verujem da će se Anastasija plasirati među pet najboljih na Starom kontinentu. Trebaće nam i malo sportske sreće, naravno, i da se slože neke kockice, a što se nas tiče mi ćemo se maksimalno pripremati za ovo takmičenje ‒ kaže predsednik Šahovskog kluba „Lav”, Nenad Ranđelović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − seven =