Uz igru i riblju čorbu u Gredetinu dočekano preobraženje

Uz veliki broj posetilaca, kulturno-umetnički program i takmičenje u kuvanju riblje čorbe sinoć je u Gredetinu dočekano Preobraženje.

Na platou u porti gredetinske crkve Kulturno-umetnička društva „Dejan Jovanović Deša” iz Tešice i „Mladost” iz Žitkovca svojim spletovima prošetali su nas širom Srbije, a za interpretaciju etno pesme bila je zadužena Anđelija Momčilović iz Žitkovca.

KUD “Dejan Jovanović Deša” Tešica
KUD “Mladost” Žitkovac

Nakon programa, posetioci ove manifestacije imali su priliku da degustiraju riblju čorbu iz sedam kotlića koji su se krčkali do početka programa i da uporede svoje ocene sa mišljenjem žirija. Ove godine žiri je treće mesto dodelio čorbi koju je skuvala ekipa „Obradović i sin” iz Trnjana, a kuvarskom umeću Ugostiteljske radnje „Bas” dodelio je drugo mesto. Nakon degustacije, žiri se složio da prvo mesto zaslužuje riblja čorba ekipe „Drugari” pa je pehar za prvo mesto otišao u Jakovlje.

Organizatori su za tri prvoplasirane ekipe obezbedili pehare, a pored pehara prvoplasirana ekipa dobila je i poklon čiji je sponzor Trgovinska radnja „Đorđević”.

Organizator ovog događaja bila je Crkvena opština Gredetin u saradnji sa tamošnjom Mesnom zajednicom. Pokrovitelj manifestacije je opština Aleksinac, a događaju prisustvovao je predsednik opštine Dalibor Radičević.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 5 =