Уз игру и рибљу чорбу у Гредетину дочекано преображење

Уз велики број посетилаца, културно-уметнички програм и такмичење у кувању рибље чорбе синоћ је у Гредетину дочекано Преображење.

На платоу у порти гредетинске цркве Културно-уметничка друштва „Дејан Јовановић Деша” из Тешице и „Младост” из Житковца својим сплетовима прошетали су нас широм Србије, а за интерпретацију етно песме била је задужена Анђелија Момчиловић из Житковца.

КУД “Дејан Јовановић Деша” Тешица
КУД “Младост” Житковац

Након програма, посетиоци ове манифестације имали су прилику да дегустирају рибљу чорбу из седам котлића који су се крчкали до почетка програма и да упореде своје оцене са мишљењем жирија. Ове године жири је треће место доделио чорби коју је скувала екипа „Обрадовић и син” из Трњана, а куварском умећу Угоститељске радње „Бас” доделио је друго место. Након дегустације, жири се сложио да прво место заслужује рибља чорба екипе „Другари” па је пехар за прво место отишао у Јаковље.

Организатори су за три првопласиране екипе обезбедили пехаре, а поред пехара првопласирана екипа добила је и поклон чији је спонзор Трговинска радња „Ђорђевић”.

Организатор овог догађаја била је Црквена општина Гредетин у сарадњи са тамошњом Месном заједницом. Покровитељ манифестације је општина Алексинац, а догађају присуствовао је председник општине Далибор Радичевић.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =