У Липовцу се окупљају љубитељи писане речи

Четврти форум Читалића биће одржан од сутра па до недеље у Липовцу, као предактивност за наредну годину која је за Читалиће јубуларна.

− Мали је јубилеј од 10 година у односу на велике догађаје које град и наша књижевна сцена обележавају, али смо ми срећни што ћемо део пројектних активности моћи да посветимо и овом десетогодишњем раду. Тема наредне године биће најављена на форуму у Липовцу, где ће се сусрести координатори, библиотекари, наставници, ментори и заинтересовани љубитељи нашег пројекта. Дакле, биће ово једна ризница различитих информација и врело нових идеја за нове Читалиће у школској 2021/22. − рекла је Маја Радоман Цветићанин, идејни творац Читалића.

Према најави на форуму ће говорити др Елизабета Каралић, Иван Стаменковић, Весна Ћоровић Бутрић, Горан Максимовић, Жељко Младеновић, Душко Бабић и Драгољуб Даниловић. Свако ће из свог делокруга рада говорити о занимљивим темама, о Душку Радовићу, Сими Матавуљу, о читању, о лектирама ученика од првог до четвртог разреда, о Учитељској школи Алексиначкој која слави 150 година ове године, о Српској књижевној задрузи која следеће године слави 130 година. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − one =