Nagrađeni radovi iz fizike

Na konkursu za najbolji eksprimentalni rad iz fizike učenika srednjih škola koji je organizovan u okviru Sedme Međunarodne konferencije o nastavi fizike održanoj tokom vikenda u Aleksincu pristiglo je 16 radova. Od 11 izdvojenih radova koji su prikazani na ovom skupu žiri je za najuspešniju proglasio prezentaciju Luke Krstića iz beogradske Hemijsko-prehrambene tehnološke škole pod nazivom Demonstracija i princip funkcionisanja toplotne mašine „Ptica koja pije“. Mentor ovom učeniku je profesorka Milenija Joksimović.

Druga nagrada pripala je Anji Dučić i njenom profesoru Maksimu Mičeti iz Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja za rad „Helmholcov rezonator. Treće mesto osvojila je učenica SSOU „D. Cupovski“ iz Velesa Viktorija Joveva za rad “Eksperimentalno dokazivanje Bojl – Mariotovog zakona”. Profesor mentor je bila Emilija Najdova. Učenici Aleksinačke gimnazije kao domaćini nisu imali pravo da učestvuju na ovom takmičenju.

Sedma Međunarodna konferencija o nastavi fizike u srednjim školama okupila je prosvetne radnike i učenike iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske i Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine. Učesnici skupa dobili su određene sertifikate.

Skup fizičara organizovali su aleksinačke srednje škole i Društvo fizičara Niš pod pokroviteljstvom opštine Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × three =