Награђени радови из физике

На конкурсу за најбољи експриментални рад из физике ученика средњих школа који је организован у оквиру Седме Међународне конференције о настави физике одржаној током викенда у Алексинцу пристигло је 16 радова. Од 11 издвојених радова који су приказани на овом скупу жири је за најуспешнију прогласио презентацију Луке Крстића из београдске Хемијско-прехрамбене технолошке школе под називом Демонстрација и принцип функционисања топлотне машине „Птица која пије“. Ментор овом ученику је професорка Миленија Јоксимовић.

Друга награда припала је Ањи Дучић и њеном професору Максиму Мичети из Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња за рад „Хелмхолцов резонатор. Треће место освојила је ученица ССОУ „Д. Цуповски“ из Велеса Викторија Јовева за рад “Експериментално доказивање Бојл – Мариотовог закона”. Професор ментор је била Емилија Најдова. Ученици Алексиначке гимназије као домаћини нису имали право да учествују на овом такмичењу.

Седма Међународна конференција о настави физике у средњим школама окупила је просветне раднике и ученике из Србије, Словеније, Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске и Републике Српске, односно Босне и Херцеговине. Учесници скупа добили су одређене сертификате.

Скуп физичара организовали су алексиначке средње школе и Друштво физичара Ниш под покровитељством општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − twelve =